Összefoglaló

2024.03.24. 20:00

Magyarok és cigányok békés együttéléséért tüntettek Cegléden – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Szolnokon, egy Vitéz Tóth Lajos utcai ingatlanhoz riasztották szombaton későn este a város hivatalos tűzoltóit, akiknek a szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt kellett vonulniuk. Az egység méréseket végezett, amely során gázkoncentrációt mutattak ki az ingatlan levegőjében.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

„Rendkívül megszaporodtak a lopások az utóbbi időben Zagyvarékason” – panaszkodik több helyi lakos is. A helyzet kezd tűrhetetlenné válni, néhányan kedvükre jönnek-mennek éjszakánként mások kertjében, és sokszor persze magukkal viszik, ami mozdítható. A megoldást a helyi polgárőr egyesület megerősítése jelentheti.

Világítással, kamerával felszerelt, parkosított téren lehet megcsodálni nyártól az országosan egyedülálló, közel 250 éves Nepomuki szoborkompozíciót Fegyverneken. A beruházás magánszemélyek, az önkormányzat és a katolikus egyház összefogásával valósul meg.

Magyarok és cigányok békés együttélése mellett törtek lándzsát annak a demonstrációnak a résztvevői, akik a közelmúltban Jászkarajenőn történt brutális emberkínzás miatt gyűltek össze nemrég Cegléden. 

Igazi küzdelem és szakmai megméretés várt azokra a gépész fiatalokra, akik neveztek a Legyél Te is mezőgépész! országos bajnokságra. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen tartott döntőt a karcagi Szentannai Sámuel Református Technikum, Gimnázium és Kollégium Traktorászok csapata nyerte.

Kereken félszáz éves lett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. Ezért szombaton reggel a szervezet jászkunsági tagjai útra keltek és madármegfigyeléssel ünnepeltek.

A disznók hajnal fél hatra érkeztek Abonyba. Pontosabban: fél disznók érkeztek, és a IV. Abonyi Pecsenye Parádéra, ahol már kifent késsel várta őket 36 csapat, akik sütő-főző tudományuk megvillantására érkeztek a város főterére szombaton.

Húsvéti játszóházba hívták a gyerekeket szombaton délután a Szandaszőlősi Művelődési Házban. A szervezők a közelgő húsvétnak megfelelően a kreatív játékok és kézműves foglalkozások mellett nyuszisimogatóval is várták az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában