Összefoglaló

2023.04.03. 20:40

Félszáz csirke elpusztult egy tűzvészben Kunszentmártonban – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Nem munkának, hanem egyfajta randevúnak, rituálénak tartja az alkotást Verebes György, akit nemrég Magyarország Érdemes Művésze-díjjal jutalmaztak. A Szolnoki Művésztelep vezetőjével, a Munkácsy-díjas grafikus- és festőművésszel beszélgettünk pályafutásáról és arról, „késznek” gondolja-e már önmagát.

Magyarországon 2022 végén 1,8 millió vállalkozást tartottak nyilván, 29 százalékuk társas vállalkozásként, 71 százalékuk önálló vállalkozóként működött – derült ki a KSH legfrissebb adataiból. Jász-Nagykun-Szolnok és Zala vármegye kivételével az önálló vállalkozók körét csökkenés jellemezte.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának közleménye szerint egy zagyvarékasi lakos az elmúlt héten azért tett bejelentést a rendőrségre, mert április 1-jén az esti órákban elvesztek, s talán valaki elvitte az udvaron kapirgáló tyúkját és kakasát.

Lángra kapott vasárnap éjszaka egy negyven négyzetméteres melléképület bitumenes fedésű tetőszerkezete és a benne lévő szalma Kunszentmártonban, a Mátyás király úton. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, a tetőszerkezet már csak parázslott. Az épületben tartott 50 csirke elpusztult.

Az idei Tisza Szívvel Szolnokért díjmentes lakossági szűrőprogramról tartott hétfőn sajtótájékoztatót a városházán Szalay Ferenc polgármester, Piroska Miklós, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet igazgatója és dr. Mózer Erzsébet, a kórház vezetője. A programsorozat egyik központi témája idén a demencia lesz. 

Április első hetében indul a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. Első lépésként a Tisza mentén és a Tisza-tónál légi biológiai módszerrel, míg Pest vármegyében földi biológiai technológiával lépnek fel a vérszívók ellen.

Háborúpárti, hiszen külföldi érdekeket szolgál a baloldal, ezért nem támogatta a Fidesz-KNDP által a múlt héten benyújtott békepárti nyilatkozatot – erről Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő beszélt hétfőn, Törökszentmiklóson. Hozzátette, Magyarország a kezdetektől fogva a béke pártján áll.

Kamerákkal figyelik a szemetelőket Törökszentmiklós közterületein. Idén márciusig 66 esetben kaptak el, és büntettek meg illegálisan szemetelőket a településen. Emiatt összesen 870 ezer forint összegű bírságot szabott, ki, több esetben pedig büntetőeljárást is kezdeményezett az önkormányzat.

Tizenötödik alkalommal szervezi meg a Szolnoki Szakképzési Centrum az országos ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyét, rövidebb nevén az ÁSZÉV-et. A megmérettetésre 49 vizsgatárgyban 7174 diák adta le nevezését, közülük 48 vizsgatárgyban 208 intézmény 989 tanulója jutott be a döntőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában