Összefoglaló

2023.04.04. 20:00

Meg akarta ölni volt élettársát és annak új párját egy férfi Tiszaroffon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

A Szolnoki Törvényszék nem jogerősen hat év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy tiszaroffi férfit, aki a tényállás szerint két évvel ezelőtt meg akarta ölni volt élettársát és annak új párját. A vádlott hasonló módszerrel akart végezni az őt egy másik férfiért elhagyó volt párjával, mint saját édesapja, aki 2006 októberében pisztolylövésekkel terítette le megcsalással meggyanúsított kedvesét.

Megállapodás született arról, hogy 2030-ban átadják a negyedik gyorsforgalmi útkapcsolatot is Magyarország és Románia között – adta hírül kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető szerint a beruházás az M44-es gyorsforgalmi út meghosszabbítását jelenti Békéscsaba és a határ között.

A Tiszafüredi Járási Ügyészség kábítószer fogyasztás és birtoklás miatt vádat emelt egy 24 éves tiszabői nővel szemben. Az ügyészség korábban felfüggesztette az eljárást, hogy a nő kábítószer-függőséget gyógyító kezelésen, felvilágosításon vegyen részt, amelyeket azonban rendre kihagyott.

Módosították a helyi adókról szóló rendeletet Törökszentmiklóson, a legutóbbi képviselő-testületi ülésén. Döntés született egyebek mellett arról is, hogy eltörlik az év elején hatályba lépett telekadót. Egy korábbi döntés szerint január elsejétől a beépítetlen ingatlanok tulajdonosainak négyzetméterenként 30 forintos telekadót kellett volna fizetniük. 

Április 3-án finn módszeres ellenőrzést tartottak Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több településén a rendőrök. Az akció ideje alatt az egyenruhások több mint kétezer gépjárművezetőt ellenőriztek, közülük tizenhét sofőrnél mutatott pozitív értéket a szonda

Négy már szabadult, egykori fogvatartott fiatalember szorgoskodott hétfőn délelőtt Jászkiséren. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közösségi Foglalkoztató által szervezett jóvátételi programon a település központi buszmegállóját festették le és öltöztették tavaszi díszbe. 

Egy tiszabői lakos az elmúlt vasárnap nem találta közel hatszázezer forintot érő arany-karperecét a szekrényében. A rendőrség a sértett 23 éves rokonát gyanúsítja a lopással, akinél azonban nem találták meg a szóban forgó karperecet.

Hivatalosan is átadták hétfőn Jászkarajenő legújabb beruházásait a helyi sportház épülete előtt. A Magyar Falu Program pályázatán elnyert tanyagondnoki buszt, a renovált ravatalozót és a teljes körű felújításon átesett sportházat ünnepélyes keretek között vehette birtokba a Dél-Pest vármegyei település.

Bíróság elé állítják azt a háromgyerekes anyát, aki tavaly februárban eltitkolt terhesség után szülte meg negyedik gyerekét a fürdőszobában, majd a fészerben magára hagyta az egészséges, életerős babát. A nő ezt követően visszament a házba, ahol megpróbálta eltüntetni a szülés nyomait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában