Lista

2023.08.21. 09:00

Áldatlan állapotok a miklósi Piramisban, látványos kiállítás Szolnokon – mutatjuk az elmúlt hét legjeit

Szemét, tócsák és ürülék: kívül és belül is borzalmasan fest a törökszentmiklósi Piramis, ötven év különleges emlékeit idézték fel a szolnoki piacon – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Ottjártunkkor éppen a balesetveszélyes épületet kerítették körbe az önkormányzat munkatársai

Fotó: Mészáros János

1. Szemét, tócsák és ürülék: kívül és belül is borzalmasan fest a törökszentmiklósi Piramis

Víztócsák, szemét, emberi ürülék és balesetveszély – ez jellemzi most a Törökszentmiklós központjában 17 éve pusztuló Piramis Centert. Az áldatlan állapotok végre véget érhetnek, ugyanis az épületet három éven belül fel kell újítania és használhatóvá kell tennie az ingatlant megvásárló kivitelezőnek.

2. Mutatjuk az első fotókat a rejtélyekkel teli szolnoki temetőről

Ezt látták a csillagok – Másfél évszázad régészeti tevékenysége Jász-Nagykun-Szolnok megyében címmel új régészeti állandó kiállítás készül a Damjanich János Múzeumban a Magyar Géniusz Program támogatásával. A készülő új tárlat a vármegyében az utóbbi közel húsz évben feltárt temetők anyagát tárja látványos formában a közönség elé. 

Az ásatásokból válogatott tárgyak és eszközök érzékeltetik, hogy hová jutott el a múzeum régészeti gyűjteménye a huszonegyedik századra
Fotó: Mészáros János

3. Ötven év különleges emlékeit idézték fel a szolnoki piacon

Ötven évvel ezelőtt, 1973. augusztus 17-én adták át a Boldog Sándor István és az Ady Endre út kereszteződésében található piacot. Ez alkalomból múlt hét csütörtökön délután, a közel fél évszázada árusító Deli Károlyné Erzsébetet Szalay Ferenc polgármester és dr. Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke látogatta meg a csarnokban, hogy felelevenítsék az elmúlt évtizedek történéseit.

Deli Károlyné Erzsébet 1976 májusa óta árusít a piacon
Fotó: Nagy Balázs

4. Már áll a szolnoki színpad, íme a Szent István-napi ünnepi programkavalkád részletei

Múlt hét szerda reggelre felépítették a Tisza parkban, a Szigligeti Színház–Tisza Szálló–Verseghy gimnázium hármas kereszteződésében a Szent István-napi rendezvénysorozatot kiszolgáló nagyszínpadot. 

Szerda reggelre felépítették a Szent István-napi programokra a nagyszínpadot a Tisza parkban
Fotó: Mészáros Géza

5. Augusztus 20.: Mutatjuk a legjobb vármegyei programokat!

Tartalmas programokkal készültek az államalapítás ünnepére Jász-Nagykun-Szolnok vármegye települései. Összeállításunkban ezeket szedtük össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában