Összefoglaló

2023.08.21. 21:48

Honvédelmi tábort tartottak Jászberényben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Tehergépkocsival, az elsőbbség megadása nélkül hajtott a Vásártér út és Körösi Csoma Sándor utak kereszteződésébe egy tiszapüspöki lakos Tiszaföldváron, személyautóval ütközött össze.

A vízmelegítő okozhatott volna bajt Szolnokon, egy Thököly úti társasházban, ha a szén-monoxid érzékelő nem jelez. Vasárnap a szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak a lakáshoz.

A hagyományoknak megfelelően az idén is megrendezték a Szent István-napi ünnepi programok a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezésében. Színes, egész családokat megmozgató, szórakoztató programokkal várták az idelátogatókat a Tisza parkban és a Tisza-parton. Tizenkilenc órától a nagyszínpadnál Kárpát-medence kenyerének megszentelését láthatták az érdeklődők, majd a szeletelést követően kiosztották a jelenlévők között.

Szemét, tócsák és ürülék: kívül és belül is borzalmasan fest a törökszentmiklósi Piramis, ötven év különleges emlékeit idézték fel a szolnoki piacon – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szolnokon, a Bajcsy-Zsilinszky úton a belső sávban egy abonyi sofőr későn észlelte az előtte forgalmi okból lassító, majd megálló járművet, és hátulról nekiütközött. A szombati baleset során személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett.

Egy külföldi sofőr hagyta figyelmen kívül az „Elsőbbségadás kötelező” táblát Kunszentmártonnál. Két személyautó ütközött össze a 45-ös és 44-es számú főutak kereszteződésében péntek délután.

Az augusztus 20-i ünnepség keretében Fenyő Miklós-koncertnek adott otthont a ceglédi Szabadság tér. Az eseményen az elmúlt évtizedek örökzöld rock and roll slágereiből kapott egy csokorra valót a nagyérdemű.

A Nagyboldogasszony Római Katolikus Főtemplomban tartott szentmisével kezdődött a Szent István-napi programsorozat Jászberényben, majd a közelmúltban megújult Szentháromság oszlopot Szántó József apát-plébános szentelte fel.

Több alkalommal is megmozdult a föld szombaton, a rengéseket az öcsödiek közül is többen érezték. Akadnak, akik félelmetesként jellemezték a jelenséget.

Pénzt akartak szerezni, lopásra adták a fejüket. Rövid idő alatt fogták el a vármegyei rendőrök azt a két abonyi férfit, akik augusztus 20-án délután a szolnoki vasútállomáson egy vonatra várakozó mellől emelték el a táskáját.

Az elmúlt év őszére készült el Jászkarajenő ipari övezete, melynek benépesítéséről jelenleg is folynak az egyeztetések. A helyszín összesen öt vállalat befogadására alkalmas.

Másodfokú (narancs) hőségriasztást rendelt el a Jászkunság területére is csütörtök éjfélig az országos tisztifőorvos. Brutális kánikulával tetőzik a nyár.

Szomorú mérleg: közel négyszáz gyorshajtót mértek be Jász-Nagykun-Szolnok vármegye közútjain a rendőrök az elmúlt héten, ráadásul ittas vezetőből is rengeteg akadt...

Hangulatos szabadtéri tablókiállítás nyílt a Jászsági Hagyományőrző Egylet fennállásának tizenötödik évfordulója alkalmából Jászberényben. A Zagyvaparti sétányon látható életképek a hagyományőrző közösség történetének főbb állomásait, eseményeit mutatják be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában