Lista

2023.12.25. 09:30

Halálos vonatbaleset Martfűnél, fontos közgyűlés Szolnokon – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Csak egy kabátját akarta eladni az interneten a szolnoki lakos, csúnyán megvezették őt az online csalók, második lett az Ország Kutyája választáson Zsebibaba – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Az elsődleges információk szerint az autó sofőrje nem adta meg az elsőbbséget

Fotó: Donka Ferenc

1. Halálos vonatbaleset Martfűnél: az autó sofőrje beszorult a járműbe - galériával

Összeütközött egy személyautó és egy motorvonat Martfű és Tiszaföldvár között, a Zsófia Halom úti, andráskereszttel jelzett vasúti átjáróban december 21-én, csütörtökön kora este. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, melybe egy ember beszorult, őt az egység emelte ki a járműből, az életét azonban már nem tudták megmenteni. 

2. Csak egy kabátját akarta eladni az interneten a szolnoki lakos, csúnyán megvezették őt az online csalók

Az egyik legnépszerűbb internetes piactéren adott fel hirdetést egy szolnoki lakos. Az e-mail-címét elkérve érdeklődtek nála a kabát megvásárlásáról, amihez egy futárszolgálatot is bevontak. A későbbi sértett elérhetőségére érkező elektronikus levél adathalász linket tartalmazott, amely megtévesztően hasonlított az egyik futárszolgálat webes felületére. A sértett az oldalon megjelenő utasításokat követve megadta adatait, kisvártatva sms-ben értesült arról, hogy bankszámlájáról jelentős pénzmozgás történt egy ismeretlen számlára.

3. Második lett az Ország Kutyája választáson Zsebibaba, a megnyúzott kis gézengúz

Hetedik alkalommal rendezte meg a Kutya-segélyszolgálat Alapítvány az „Ország Kutyája” választást. A voksok alapján, több ezer ember szívét meghódítva a mellső lábak nélküli Bogárka lett 2023-ban az Ország Kutyája. Második helyezést ért el a megnyúzott Zsebibaba-Nyekdere, harmadik pedig az immunbeteg Tatuka lett. 

Zsebike és Wegera György
Forrás: Wegera a kommunikátor: Hírek-videókFacebook-oldala

4. Nyolc és félmilliárd forintos fejlesztés elindításáról döntött Szolnok közgyűlése csütörtökön

Soron kívüli ülést tartott Szolnok közgyűlése csütörtökön, melyeket egytől egyig megszavaztak a döntéshozók. Az év utolsó képviselő-testületi tanácskozásán több jelentős nagyságrendű beruházás elindításáról határozott a fórum, megkezdődhet a pályázatok előkészítése.

Az év utolsó képviselő-testületi tanácskozásán több jelentős nagyságrendű beruházás elindításáról határozott a fórum
Forrás: Szalay Ferenc Facebook-oldala

5. Mutatjuk, hol és mikor parkolhat ingyenesen Szolnokon az ünnepek alatt!

December 23-tól 2024. január 1-ig díjmentesen lehet használni egyes parkolókat a vármegyeszékhelyen. Cikkünkben összegyűjtöttünk minden ehhez kapcsolódó szükséges információt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában