Összefoglaló

2024.01.21. 20:00

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó Túrkevén – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó vasárnap délután Túrkevén, a Kuthen király utcában. Az esethez riasztott túrkevei önkéntes tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. 

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt riasztották a tűzoltókat Karcagon, egy Horvát Herenc utcai társasházi lakáshoz vasárnap, miután jelzett a szén-monoxid-érzékelő, és két ember is rosszul érezte magát. A helyszínre város hivatásos tűzoltói vonultak ki, és méréseik több helyiségben is kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A mentők négy embert vittek kórházba további vizsgálatokra.

Szalay Ferenc polgármester közösségi oldalán köszöntötte a Tiszavirág hidat vasárnap, melyet éppen 13 éve adtak át. A Tiszán átívelő gyalogos híd a maga ötszázötven tonnájával és 444 méteres hosszúságával Közép-Európa leghosszabb gyalogos- és kerékpáros hídjának számít. 

Hagyományosan a Szolnoki Szimfonikus Zenekar évadnyitó koncertjével vette kezdetét a vármegyeszékhely nagyrendezvény-sorozata. Miután a Szolnoki Szimfonikusok évek óta, tradicionálisan magas minőségi fokozatban nyitja meg az aktuális esztendőt, várható volt, hogy a tiszaligeti Városi Sportcsarnok közönsége ezúttal sem fog csalódni.

Vasárnap már a kora reggeli órákban gyerekzsivaj hangja töltötte be a Várkonyi tér környékét. Ismét előkerültek a szánkók és egyéb csúszkálásra alkalmas eszközök, a hóágyú a sporthoz elegendő havat hintett a dombokra szombat éjszaka.

A Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola száz fővel képviselte a Jászkunságot az idei Nagy Vagy! Rákosmente Kupán a XVII. kerületi Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. A kőrösiseknek volt a legnagyobb és leghangosabb szurkolótábora.

Jászfényszaru Finisszázzsal, rendhagyó tárlatvezetéssel zárult a napokban A magyar egyházművészet újjászületése a Jászságban – a Chiovini és az Aba-Novák Örökség című időszaki kiállítás a Petőfi Sándor Művelődési Házban.  

Harmadik alkalommal rendezték meg a közelmúltban a Zavisic Vadleve asztalitenisz-emlékversenyt a szerbiai Nagykikindán. Az eseményre négy országból, Romániából, Bosznia-Hercegovinából, Magyarországból, illetve számos szerb klubtól érkeztek utánpótlás-korú asztaliteniszezők. A megmérettetést végül a Jászkun Volán SC versenyzője, Farkas Péter nyerte.

Három ember életét vesztette és egy csecsemő megsérült, amikor helyi idő szerint szerdán az amerikai Oregon állambeli Portlandben tomboló jégvihar miatt a villanyvezeték egy éppen leparkoló autóra zuhant. A közlemény szerint áramütés érte őket, amikor kiszálltak a kocsiból. Egy helyi lakos mentette meg a sérült csecsemőt, akit kórházba szállítottak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában