Összefoglaló

2024.01.15. 20:44

Meggyilkolt kiscicákat találtak Tószegen – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Ez évben oklevéllel ismerik el a vármegyénkben tevékenykedő, kimagasló teljesítményt nyújtó civileket.

Két, vezetői engedély nélküli sofőrt is őrizetbe vettek a rendőrök Törökszentmiklóson.

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek a kivágott szolnoki fa ügyében, gyerekkel telt meg a behavazott Várkonyi tér – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Tetőzött a Tisza Szolnoknál. Az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban felgyorsul a vízszintcsökkenés a középső folyószakaszon.

Apad a Tisza, a folyó csökkenő vízszintjére tekintettel a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság megkezdte a duzzasztást Kiskörei vízlépcsőnél.

Már kezd leáldozni a kézzel írt papírfeckniknek. A puskázás a tudománnyal fejlődött, számos lehetőség adott a diákok számára, az eredmény a pedagógusok szemfülességén és a dolgozatíró találékonyságán múlik.

Komoly gondokat tapasztalnak a lakosok a szennyvízelvezetéssel kapcsolatban a több mint kétezer-egyszáz lelket számláló községben. Gyakran elönti az utcákat és a házakat a szennyvíz, folyamatos dugulásról, orrfacsaró bűzről számoltak be, melyek megkeserítik a mindennapi életüket. Lakossági kezdeményezésre az önkormányzat nemrég aláírásgyűjtést indított a szennyvízrendszer javítása, problémamentes működése érdekében.

Görbe Alexandra Barcsay-díjas festőművész alkotásait Kerekné Mihalik Judit művésztanár ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Még igencsak év elején járunk, azok felül hideg is az idő, ezt pedig megérzik a piaci árusok is. 

Egy vonat és egy traktor ütközött össze hétfő délután Jászkisérnél.

Szemmel láthatóan erőszakos halált halt kiscicák zsákba rejtett tetemeire bukkantak arra sétáló gyermekek a napokban a tószegi gátnál. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy az ártatlan állatokat ki végezte ki, de többen állítják, a településen gyakoriak az ilyen borzalmas esetek.

Gázszivárgás okozott problémát Mezőtúron egy kereszteződésben. A hibát javították a szakemberek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában