Összefoglaló

2024.02.10. 20:00

Egy üzem tetőterében keletkezett tűz Kőröstetétlenen – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Tűz ütött ki egy szendvicspanelből épített üzem tetőterében szombat délután Kőröstetétlenen, az Abonyi úton. Az épületben lekapcsolták az áramot és a gázt is. Az üzemben nem volt munkavégzés, nem tartózkodott bent senki.

Színes ruhák, talajon sikló tánccipők, tüzes, latin vagy éppen romantikus dallamok és megszámlálhatatlan táncosláb. Szombaton minden a táncosokról szólt a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, ahol a második Szoldance Kupát tartották.

Hivatásos, szerződéses és tartalékos katonák, továbbá a Szolnoki Honvéd Kollégium hallgatói és a Honvéd Kadét Programban résztvevő tanintézmények diákjai indultak emléktúrára szombaton délelőtt Szolnokról. Az esemény résztvevői a szolnoki Eötvös térről indultak a városon keresztül egészen Rákóczifalváig, a Hősök parkjáig. Éppen harangszóra érkeztek oda, ahol főhajtással emlékeztek és koszorút helyeztek el.

Dr. Mándoky Kongur István karcagi nyelvész, turkológus születésének 80. évfordulója alkalmából konferenciát tartottak pénteken szülővárosában. Az emlékezés a Múzeumparkban kezdődött, ahol F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a Kunszövetség elnöke szólt az 1944. február 10-én született tudósról.

Több évtizedes hagyománya van a homoki Révay György EGYMI-ben a terápiás lovagoltatásnak. A foglalkozások jótékony hatása szinte felsorolhatatlan. Az intézmény lova viszont tavaly nyáron elpusztult, egy másik vásárlásához szükséges összegre gyűjtenek a márciusi jótékonysági bálunkon.

Emlékkonferenciát tartottak pénteken Túrkevén. A program apropója Ecsegpuszta védetté nyilvánításának negyvenedik évfordulója volt. A túrkevei önkormányzat és a Nimfea Természetvédelmi Egyesület közös eseményére a polgármesteri hivatal dr. Czihat Károly Dísztermében várták az érdeklődőket. 

Boszorkányok, királylányok, rendőrök, katonák és szuperhősök hada özönlötte el csütörtökön a Tiszabői Általános Iskolát, ahol megtartották az idei farsangi mulatságot. A zsűrinek a sok színes és izgalmas jelmez miatt nagyon, de nagyon nehéz dolga volt.

Novák Katalin szombat délután lemondott köztársasági elnöki tisztségéről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában