Összefoglaló

2024.03.09. 20:40

Második alkalommal rendezték meg szombaton a Szandai Disznótorost – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Mindenki imádja Lacit, a jászberényi Hamza Múzeum öreg kandúrját. Laci, a többlaki életet élő barátságos macska sok vidámságot és szeretetet csempész a jászberényi Hamza Múzeum és Jász Galéria falai közé. Évek óta bejáratos a gyűjteménybe, szinte már munkatársnak számít. Különleges megérző képességgel rendelkezik, mert rendszerint akkor bukkan fel, amikor rendezvényt tartanak a múzeumban.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Fákkal is szépítenék a falut Csataszögön. A játszótérnél és a központi részeken terveznek fákat ültetni.

Megtáncoltatták a közönséget a zagyvarékasi est neves előadóművészei. Zagyvarékas leányait, hölgyeit, asszonyait várták péntek estére a helyi művelődési házba, ahol nőnap alkalmából élvezhettek egy színvonalas zenés műsort.

Így kell szakszerűen metszeni – bemutatót tartottak Szandaszőlősön. Fontos az ágak megritkítása, a elszáradt, beteg hajtások eltávolítása, hogy jól teremjen a gyümölcsfa. Ennek fogásait mutatta be Pintér János az ingyenesen megtekinthető programon.

Villámgyorsan jöttek a mattok: rapid sakkversenyt rendeztek Szolnokon. A Szolnoki Sakkegyesület szombati megméretésén amatőr sakkozók és Élő-ponttal nem rendelkező versenyzők ülhettek asztalhoz.

Disznótort rendeztek Szandaszőlősön, sült a pecsenye, készült a hurka. Második alkalommal rendezték meg szombaton a Szandai Disznótorost. A hagyományőrző, emberi kapcsolatokat erősítő programra sokan ellátogattak.

Két városrész postai szolgáltatásáról is döntött a tiszafüredi testület. Az önkormányzat csatlakozott a 8K az Életminőség Fejlesztéséért Alapítvány által meghirdetett „Kamaszbarát Önkormányzat” felhíváshoz, amelyet 350 ezer forinttal támogat.

Tízmillió forintot biztosítanak idén a járdahálózatok felújítására Jászárokszálláson. A munkálatok ütemtervéről a közelmúltban döntött a város képviselő-testülete.

Fergeteges hangulatban kezdődött a XVI. Abádszalóki Böllérfesztivál. Ínycsiklandó illatokkal, remek társasággal és persze a régi falusi disznóvágások utánozhatatlan hangulatával vette kezdetét a XVI. Abádszalóki Böllérfesztivál, a Tisza-tó egyik legnépszerűbb fesztiválja szombat reggel hat órakor. A nap folyamán egy 250 méteres kolbászt is megsütnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában