Összefoglaló

2024.03.13. 20:40

A fénysorompó tilos jelzést mutatott, a Heves vármegyei férfi mégis a sínekre hajtott Jászárokszállásnál – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Szakmai segítség a térségi közösségeknek: Jászsági Civil Pont nyílt Jászárokszálláson. A szolnoki székhelyű CONTACT Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat és a jászárokszállási önkormányzat szervezésében Jászsági Civil Pontot avattak szerdán Jászárokszálláson. A polgármesteri hivatal B épületében kialakított irodában térítésmentes szolgáltatásokkal a térség civil szervezeteinek nyújtanak szakmai segítséget. Várhatóan kéthetente, keddi napokon fogadják a közösségek képviselőit, munkatársait.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Virágos kedvűek voltak szerdán a látássérültek. A tavasz hangulatát idézték meg művirágok segítségével a vakok és gyengén látók vármegyei egyesületének tagjai Szolnokon.

A tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott egy sofőr Jászárokszállásnál. A fénysorompó tilos jelzést mutatott, a Heves vármegyei férfi mégis a sínekre hajtott Jászárokszállásnál tavaly augusztusban. A közeledő szerelvény elsodorta az autót, a helyszínelés miatt fél napon át vonatpótló buszok közlekedtek. A sofőr ellen vádiratot nyújtott be a Szolnoki Járási Ügyészség.

Jelentős költségcsökkenést eredményez a fegyverneki művelődési házak korszerűsítése. Látványos szakaszához érkezett a Szent Erzsébet úti és a szapárfalui művelődési ház felújítása Fegyverneken, az energetikai korszerűsítést célzó beruházást várhatóan májusban adják át. A fejlesztéstől a fenntartási költségek jelentős csökkenését reméli a város.

Tiszaföldvári család adományával gazdagodott a helyi múzeum. Újabb könyvvel gazdagodott a Tiszazugi Földrajzi Múzeum kiadványsorozata. Béres Mária igazgató Hunfalvy Pál nyelvész életét mutatta be a korabeli iratok nyomán. A rendezvényt résztvevői szemügyre vehettek egy báli ruhát, ami nemrégiben került az intézménybe.

Jászladányon kapcsoltak le a rendőrök egy jogosítvány nélkül autóba ülő sofőrt. A 18 éves férfit meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették a rendőrök.

Korosztályos válogatottnál szerepelnek a szolnokiak. Idén tizenhárom Dózsa-játékost hívtak meg a korosztályos válogatottak közös edzéseire, amelyeket az elmúlt hetekben a fővárosban és Martfűn tartottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában