Összefoglaló

2024.04.10. 21:30

Nyolcadik alkalommal rendeztek hidegvérű ménvizsgát Homokréten – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Csodálatos költemények varázsában telnek a napok vármegyénkben. Szavalóversenyek, zongorajátékok, ismert művészek előadásában megszólaló versek és további, az ünnephez kapcsolódó programok várják az érdeklődőket.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Titkos receptek alapján, szeretettel fűszerezve készültek a káposztás finomságok.

 A megmérettetésre beküldött alkotásokat a zsűri értékelte és kedden egy kiállítás megnyitó keretében hirdették ki az eredményeket. A pályaművekből rendezett tárlatot a hónap végéig tekinthetik meg az érdeklődők. 

Szamarakat, bivalyokat, lovakat és juhokat is gondoznak azon a Szórópusztán található hangulatos tanyán, amelynek állatállománya az utóbbi hónapokban új jövevényekkel bővült.

Polgár Kristóf színművész kedd este mutatta be legújabb verseskötetét a Szolnoki Szigligeti Színházban, a mű szerkesztőjének társaságában.

A Kérész Központ adott helyet a Tisza-tó szakmai szervezeti ünneplésének, amelyet ötéves fennállásuk örömére tartottak.

Mindössze néhány kőhajítás választja el Szolnok térségének legjobb útját a legrosszabbtól, ráadásul az előbbi idézte elő az utóbbit.

Nyolcadik alkalommal rendeztek hidegvérű ménvizsgát Homokréten. A négytagú bizottság 17 lovat vett górcső alá. A küllemi bírálatot erőpróbák követték, a sikeres vizsgát tevők fedezőménekké vàltak.

Generációk sorát tanította már meg zenélni a kürttanár, tanítványai sokféle sikert elértek. Csáki Kálmánt többször is díjazták már élete során, ő mégis azt tartja a legnagyobb sikernek, amikor valakinek a zene által szerzett örömöt, gyógyulást.

Szerda délután a „Biblia a művészetekben” elnevezésű eseménynek adott otthont a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Gimnázium, ami elsősorban az intézmény tanulóinak szólt.

A civil élet szereplői és a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának munkatársai találkozhattak személyesen az idei Vármegyejárás szolnoki állomásán szerdán. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (CKSZK) címbirtokosa, a CONTACT MKSZ második alkalommal szervezte meg a programsorozatot.

Hajdú Istvánné Czombos Mária Karcagon született 1934. 04.04.-én. A jeles, 90. születésnapján csütörtök délután otthonában családja körében ünnepelt. A jeles eseményen jelen volt Szepesi Tibor karcagi polgármester és dr. Zsembeliné Kovács Mária anyakönyvvezető, akik átadták a város ajándékát és Orbán Viktor miniszterelnök oklevelét.

Zsibongás és megoldásra váró számtani feladatok töltötték meg a szolnoki rózsakertet és a Tiszaparti sétányt szerdán délután. Elkezdődött az 1990 óta népszerű Medve Matek verseny, amelyre általános és középiskolás diákok jelentkezhettek.

Kacsó Hanga népdalénekes ezúttal férjével, Adorjáni Bálint színművésszel közös darabban szerepel, ahol a munka során a szerelmes Petőfi Sándort kívánják bemutatni. Az előadásban a zene, a történetmesélés, a vers és az ének együttes erejével mutatják be a szerelmes költőt és környezetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában