Felújítják Rómeó és Júlia veronai erkélyét

A világirodalom leghíresebb balkonját ősszel renoválják majd.

A veronai Via Cappello 23-as szám alatti ház fő látványossága a 20 bemélyedéssel rendelkező, gótikus stílusú balkon, amelyen a legenda szerint Júlia várta szerelme, Rómeó érkezését.

A 14. századi „Casa di Giuliettához” évente 1,5 millióan látogatnak el és fényképezkednek a világirodalom leghíresebb erkélye előtt, amely a város idegenforgalmának egyik legvonzóbb helyszíne. Még akkor is, ha Shakespeare története fikció: Júlia valójában soha nem élt ott, és a balkont is csak utólag építették a házhoz.

A hosszú évek azonban megviselték az épületet. Az erkély sérült, és felújításra szorul – mondta Margherita Bolla, a veronai Művészeti Múzeum igazgatónője. A balkont szeptemberben két hétig renoválják majd, a felújítást egy magánszponzor, egy veronai felújítási specialista támogatja.

Kommentek

Legolvasottabb

1
Frontális baleset történt a 4-esen, ketten meghaltak
2
Villanyoszlopnak ütközött egy autó, ketten meghaltak
3
Lottinak még sosem volt születésnapja, idén iskolába megy
4
Holttestre bukkant a megvásárolt lakásban
5
A helyi cigányteleptől az orvosi egyetemig vezetett Guszti útja
Felvételi
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat
Álomország / 2 órája
Új sorozatot készít a Simpson család alkotója
Matt Groening az új, középkori fantáziavilágban játszódó animációs sorozatot a Netflix online műsorszolgáltatónak készíti.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy BENYUS ISTVÁNNÉ (született: Méhész Terézia) Hosszan tartó, súlyos betegsége következtében, életének 77. évében örökre megpihent. Felejthetetlen halottunktól 2017. július 28-án 15.00 órakor veszünk búcsút a tiszaföldvári temető ravatalozójában. A gyászoló család
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy KOVÁCS JÓZSEF a Szolnoki Szigligeti Színház anyagbeszerzője, gépkocsivezetője életének 59. évében 2017. július 19-én este, vétlen résztvevőként balesetet szenvedett és a helyszínen életét vesztette. A Szolnoki Szigligeti Színház saját halottjának tekinti. Búcsúztatása 2017. július 28-án 15.00 órakor lesz a törökszentmiklósi római katolikus temetőben. Szolnoki Szigligeti Színház és A gyászoló család
vizes vb – úszás / 4 órája
Egy érem jutott a magyar úszóknak szerdán
Kasszasiker / 5 órája
Megvan, hogy mikor támad újra Wonder Woman!
Mezőtúr / 5 órája
Pitbullok támadtak egy kiskutyára, de két bátor diáklány közbelépett
Szilvási Zsuzsa
özönvíz / 5 órája
Árvíz sújt több németországi települést, egy ember eltűnt
kellő önbizalom / 6 órája
Märcz Tamás: Úgy kell menni, mint az oroszok ellen
pazar végjáték / 6 órája
Legyőzte a görögöket a női pólócsapat