Összefoglaló

2023.12.26. 11:24

Illegális gyorsulási verseny, letartóztatott hálapénzt elfogadó orvos – mozgalmas volt a július

Megdöbbenve olvashattuk a hírt, hogy hálapénz elfogadásával gyanúsítottak egy szolnoki orvost. A férfit őrizetbe vették, munkaviszonyát azonnal megszüntette a Hetényi Géza kórház. A történéseket a letartóztatásig követtük.

Pakainé Pusztai Nóra

A szolnoki Hetényi Géza Kórház bejárata

Fotó: Nagy Balázs

Hálapénzt elfogadásakor bukott le a szolnoki orvos

Őrizetbe vették a Hetényi Géza kórház orvosát. Ahogy közöltük, a gyanú szerint 41 alkalommal fogadott el a betegeitől pénzt az a szolnoki doktor, akit a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói tetten értek, majd gyanúsítottként hallgattak ki. A kutatás során a nyomozók több mint 37 millió forintot, továbbá közel 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, üres és készpénzt tartalmazó borítékokat foglaltak le. Elrendelték az orvos letartóztatását

Drón rögzítette az illegális gyorsulási versenyt

A Felső-Szandai réten tartott illegális gyorsulási versenyt drón követte a levegőből. A hivatalos tájékoztatás szerint a komplex közlekedési akció célja a gyorsulási versenyek visszaszorítása, illetve az átalakított járművek kiszűrése volt. Az egyenruhások két esetben szabtak ki helyszíni bírságot, kilenc szabálysértési feljelentést tettek és hat jármű forgalmi engedélyét vonták be, mivel azokat engedély nélkül alakították át.

Kisiklott vonat miatt lehetetlenült el a közlekedés Kétpónál

Egy tizenkét vagonból álló tehervonat hat kocsija siklott ki Kétpónál. A rendőrség információi szerint hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak. Személyi sérülés szerencsére nem történt. A pálya helyreállításán még heteken át dolgoztak.

Életet mentett egy fürdőző Tiszavárkonynál

Békés fürdőzésre indult a szolnoki L. Borbély Brigitta férjével és kutyáival a tiszavárkonyi strandra. Egy pillanatig sem gondolta, hogy egy embert ment majd ki a vízből. Az asszony már nem lélegzett, amikor a partra húzta. A hölgy részletesen elmesélte, mit történt. 

 

Lángok csaptak fel egy asztalosüzemben

Teljes terjedelmében égett egy ötszáz négyzetméter alapterületű asztalosüzem Jászapátin, a Pélyi úton. Az esetről videófelvételt is megosztottunk olvasóinkkal. A helyszíni beszámolók szerint a robbanást, a tűz ropogását még a városközpontban is lehet hallani.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában