Összefoglaló

2023.04.29. 20:40

Szőnyi Ferenc regényes történetét mutatták be Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Riválisának szitkozódása ihlette a címét annak a könyvnek, ami Szőnyi Ferenc világbajnok ultratriatlonista történetét mutatja be. A mű – amelyet először mutattak be Szolnokon –őszintén tárja olvasói elé egy nem mindennapi ember sikereit, kudarcait, egy kanyargós életutat, amely az ácsi disznóóltól a gyümölcsöző vállalkozásokon át házassága zátonyra futásáig, törvénytelen gyermekig, és egy későn érkező, de annál lehengerlőbb sportkarrierig vezet.

Megszenteltetik gépeiket a motorosok Szolnokon. A motoros szezon kezdetéhez kapcsolódva, a Szolnok Városi Balesetmegelőzési Bizottság ismét megrendezi a „Szenteltessék meg a motorod!” elnevezésű programját Szolnokon.

Sütivásárral segítették a fiatal szolnoki sportoló felépülését. Fülöp Péter 2018-ban részleges lebénult egy baleset következtében. A sokszoros utánpótlás-röplabdázó két nyakcsigolyája is eltört.

Már dübörög a rockzenei rendezvénysorozat a szolnoki TISZApART Moziban. Izgalmas és szórakoztató élményekkel várja a látogatóit a szolnoki TISZApART Mozi zenei rendezvénysorozata. A MagyaRock Filmen programsorozat hét napon keresztül hét filmvetítéssel, hét közönségtalálkozóval, sztárvendégekkel, koncertekkel várja az érdeklődőket.

Országos pálinkaversenyt rendezhetnek a karcagiak. Ebben az évben Karcag lesz az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny helyszíne.

Sajtos, tejfölös, vagy akár pacalos – jászkunsági lángoskörkép. Kiemelkedő nemzeti értékké nyilvánították a lángost. Az évek során ez a magyar étel egyre nagyobb elismerést kapott, a cím birtokosaként védelmet és támogatást érdemel a jövőben. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében leginkább a klasszikus ízek a kedveltek, de teret hódítanak a töltött típusok is.

Szolnokra is elérnek a „gyógycipős ügy” szálai. Egy szolnoki nőt is őrizetbe vettek abban az eddig 40 gyanúsítottat érintő, egész országra kiterjedő csalási ügyben, melyben gyógyászati segédeszközökre járó állami támogatásokat nyúltak le jogosulatlanul többek között ortopéd orvosokból és gyártócégek tulajdonosaiból, megbízottjaiból álló bűnbandák.

A plébánia udvarán vertek agyon egy kiskutyát Jászkarajenőn. Állítólag még az utcán is hallották a helyiek a kiskutya nyüszítését. Jászkarajenőn a plébánia udvarán verték agyon az állatot. A rendőrség nyomoz az ügyben, az önkormányzat is megszólalt.

Finom illatok, fergeteges hangulat – családi majálist tartottak Besenyszögön. Főzőversennyel, focival, ingyen étellel és tombolával, valamint színes programokkal várták a besenyszögi családokat a sportpályán szombaton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában