Szoljon Insta

2023.08.20. 19:13

Már az első szolnoki versenyükön ádáz küzdelmet vívtak a gumikacsák

Vasárnap délután ötezer gumikacsa úszott egyszerre a Tiszán Szolnoknál, a városban első alkalommal rendeztek gumikacsaversenyt. A sárga műanyag szárnyasokat jótékony célból dobták a vízbe.

Pakainé Pusztai Nóra

Sok gumikacsa szállt vízre

Fotó: Kiss János

Szombaton a Szolnoki Szimfonikusok Kossuth téri koncertje előtt, vagy augusztus 19-én és 20-án a Szent István-napi rendezvényeken 500 forintos áron vásárolhattak gumikacsajegyeket az érdeklődők. Ezzel is csatlakozhattak az első gumikacsaverseny felhívásához. Vasárnap délután öt órakor izgatott várakozás övezte az ötezer gumikacsa versenyét, a műanyag játékokat a vízbe borították, amelyek a folyó sodrása miatt egy bójasorról rögzített pályán mérették meg magukat. A folyó Tisza Szálló előtti szakaszán rajtoltak és értek célba a szárnyasok.

A győztes kacsák értékes nyereményeket értek azoknak, akik az azonos számú jegyet vásárolták meg. Augusztus 28-án és szeptember 11-én lehet átvenni a nyertes kacsákért járó ajàndékokat a Rotary Club Szolnok irodájában. Elsőként a 3789-es sorszámú ért célba.

Dr. Sulyok Attila, a Rotary Club Szolnok elnöke elmondta, kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, ahogy a verseny véget ért, kivették a vízből a kacsákat. A sárga szárnyasok Szegedről érkeztek egy társ klubtól, oda is szállítják vissza azokat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a bevételt a Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Autizmus Centrum tagintézményének ajánlotta fel a Rotary. A centrum a pénzt az úgynevezett Snoezelen terápiás szoba kialakítására fordítaná, ahol a sérült, érzékelési és észlelési folyamatokat javítani tudják.

Minden kacsa elkelt, az intézmény számára két és fél millió forint gyűlt össze, ezen kívül a kihelyezett adománygyűjtő dobozaikba további összegek is kerültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában