Szoljon Insta

2023.10.10. 13:55

Szűrővizsgálatért szálltak buszra a Tücsök utca környékén lakók Szolnokon

A mobilrendelésen vérnyomást, koleszterin- és vércukorszintet mértek, továbbá melanomaszűrést és egyéb kockázatfelmérést végeztek az egészségügyi dolgozók.

Mészáros Géza

Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatot tartottak a Meggyesi-telepen élők számára

Fotó: Nagy Balázs

Ha nem is voltak olyan sokan, mint jó néhány hete a nyárbúcsúztató-őszköszöntő roma családi napon, ahol kis Grofó és Balogh Robertó szolgáltatta a hangulatot, azért a most keddi, félnapos esemény is jelentős érdeklődőt vonzott a Tücsök úti közösségi házhoz. Dr. Csilleiné Mága Erika, a Roma Esély Egyesület elnöke, a közösségi ház vezetője napokkal ezelőtt személyesen is felkereste a Meggyesi-telepen élő családokat, és invitálta, sőt regisztráltatta is a felnőtteket az október 10-i ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon való részvételre.

A meghirdetett délelőtti „kapunyitáskor” már szép számmal szállingóztak a környéken élők a közösségi ház elé leparkoltatott szűrőbusz felé. A központilag meghirdetett „Négy keréken az egészségért, a korai diagnózisért!” országos program keretében megszervezett „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” címen megtartott mobilrendelésen vérnyomást, koleszterin- és vércukorszintet mértek, továbbá melanomaszűrést és egyéb kockázatfelmérést végeztek az egészségügyi dolgozók.

Az Újszászi út Tücsök, Hangya, Seregély és Zöldfa utcák által határolt Meggyesi-telep környékén mintegy ötven-hatvan roma, illetve hátrányos helyzetű család közel háromszáz tagja él. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában