Összefoglaló

2024.03.02. 20:09

Újszásznál egy személyautó, Mezőtúrnál pedig egy motor borult az árokba – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Lódobogástól, ágyúszótól volt hangos szombat délután a Kossuth tér, ahol 28. alkalommal keltették életre a hagyományőrzők az 1849. március 5-én vívott szolnoki csatát, melyet a dicsőséges tavaszi hadjárat első állomásaként tartanak számon. A nézőknek idén sem kellett csalódniuk a fergeteges hangulatban és a látványban.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Árokba borult egy személyautó szombat reggel Újszász külterületén, a 32-es főút 60-as kilométerénél, az Újszász felé vezető oldalon. A műszaki mentés céljából kivonuló szolnoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Intézményi Művelődési Otthonában várta a makettezőket és az érdeklődőket a XXXII. Országos Makett Kiállítás és Verseny szombaton, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár, a Szolnoki Makettezők Baráti Köre, és a Turul Makett Klub szervezésében. Az idei, egynapos versenyre közel félezer pályamunka érkezett.

Árokba hajtott egy motoros szombat délután a Mezőtúrt és Túrkevét összekötő út 20-as kilométerszelvényénél. A járművön csak a vezetője utazott. A mezőtúri hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is kiérkeztek a helyszínre.

Nemsokára érkeznek a gólyák. Az Afrikából „hazaköltöző” madarak Szolnokon és néhány környékbeli településen új otthonba is költözhetnek. A Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület kezdeményezésére összefogással új fészkeket helyeztek ki természetvédők.

1996 óta szervezi a szolnoki csatát, a látványos hadijáték nyomán egyre fiatalabb generációk ismerik meg „testközelből” a dicsőséges ütközet történetét. Udovecz György, a Szolnok Magyar Királyi Honvéd Hagyományőrző Alapítvány és a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítvány elnöke elkötelezettségét a csata 175. évfordulója alkalmából Ezüst Pelikán Díjjal ismerte el a város.

Szolnok is bekerült az országban található 64 történelmi emlékhely helyszínei közé, a szolnoki csata 175. évfordulójának tiszteletére állított sztélét szombaton avatták fel ünnepélyes keretek között a Verseghy parkban.

Morfózis címmel nyílt meg Milotai Anna természetművész első önálló kiállítása Jászberényben, a Főnix Műhelyházban. A közönség sétálva fedezte fel az installációt, mely egyszerre jeleníti meg a természetest és a mesterséget, az életet és a halált, a fájdalmat és az örömet, az átalakulást. 

A februári képviselő-testületi ülésén döntött arról Abony, hogy a közösségi együttélés szabályait rendező önkormányzati rendeletet kiegészíti a közkifolyók használatának szigorításával. A szabályokat megsértő természetes személyek 200 ezer forintra, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek kétmillió forintra bírságolhatók.

Feladta magát egy magyar drogdíler bűnszervezet egyik tagja, aki szerepelt az Europol körözési toplistáján. A hétfős banda tagjai közül kettőt Magyarországon, hármat pedig Spanyolországban már korábban elfogtak, egy gyanúsított továbbra is szökésben van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában