Összefoglaló

2024.02.12. 20:00

Másodszor választották meg a Jászkunság tortáját – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Bár az előzetesből kiengedték, jelenleg lakóhelyhez kötött bűnügyi felügyelet alatt áll az a korábban a Hetényi Géza Kórházban dolgozó orvos, akit tavaly nyáron vettek őrizetbe üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt. Az ügy még mindig nyomozati szakaszban van, jelenleg a bizonyítási eljárás zajlik.

Közel hatvanan jelentkeztek a Keressük Jász-Nagykun-Szolnok vármegye tortáját! felhívásra. A versenyzők hétfőn reggel érkeztek a vármegyeházára, a négytagú zsűri meg is kezdte a munkát. Délután a díszteremben eredményhirdetést tartottak.

A szolgáltató Víz- és Csatornaművek Zrt. munkatársai és munkagépei hétfőn reggel vonultak fel Szolnokon az Ady Endre útra, ahol a Kolozsvári úti kereszteződés mellett, az autóbusz-pályaudvar közelében kezdték el a hibaelhárítási munkát. Az érintett helyszínen ugyanis felszín alatti hálózati vízcsőtörés történt.

Hétfőn, a Györffy Napok rendezvénysorozat kezdetén a 140 éve született Györffy Istvánról emlékeztek meg a Múzeumparkban álló szobra előtt a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda tanulói, nevelői, a város vezetői, intézmények, illetve civil szervezetek képviselői. 

Új nevelőszülőket köszönthetett a Szent Ágota közössége hétfőn. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből az elmúlt hónapokban kilencen végezték el a nyilvántartásba vételhez szükséges képzést. A tanúsítvány átadót a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei területi irodában tartották.

Türelemmel viselt, hosszú ideje tartó súlyos betegség következtében, 73 esztendős korában elhunyt a szolnoki színházhoz sok szállal kötődő, Szurdi Miklós színész, rendező, színházigazgató, forgatókönyvíró. A rendező halálhírét hétfőn délelőtt dr. Pásztor László, Erdőkertes polgármestere jelentette be.

A Szolnoki Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy 33 éves tiszapüspöki férfival szemben, aki még munkába állása előtt kirámolta a munkahelyén lévő széfet. Az ügyészség a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, a próbaidő alatt pártfogó felügyelet elrendelésére, valamint a sikkasztással okozott kár megfizetésének kötelezésére tett indítványt a vádiratában.

Egy tószegi sofőr közlekedett Tiszavárkonyon járművével február 10-én éjjel, amikor a rendőrök ellenőrizték. Az egyenruhások megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A rendőrök előállították a jogsértőt a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt meghallgatták és őrizetbe vették.

Múlt hét csütörtökön meghalt egy hat hónapos csecsemő Tarnaörsön. A tragédia helyszínére mentőhelikopter is érkezett, a baba életét azonban már nem tudták megmenteni. A legfrissebb információk szerint nem történt bántalmazás, a nevelőszülőknél élő kisfiú valószínűleg félrenyelhetett valamit, ezért történt a tragédia.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába február 11-én dél körül egy II. kerületi társasház lakója bejelentette, hogy szomszédja zavart állapotban, mezítláb őrjöng az udvaron. A férfi őrizetbe vételét követően nem sokkal eszméletét vesztette, életjeleket nem mutatott, életét már nem tudták megmenteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában