Összefoglaló

2024.02.13. 20:00

Összeveszett ügyvédjével a volt párja meggyilkolásával vádolt ladányi férfi – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 38 éves, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2020 tavaszán – kihasználva a gyermek érzéseit és azt, hogy kettesben maradhatott vele – annak beleegyezésével, két alkalommal közösült élettársa 12 éves kislányával Kisújszálláson.

„Jobb, ha nem folytatjuk” – megsértődött kirendelt ügyvédjére az emberöléssel vádolt jászladányi férfi. A vád szerint két kést használt a gyilkos még 2022 decemberében, hogy azokkal megölje gyermekének anyját. A büntetőügy első tárgyalását tartották kedden.

Lángok csaptak fel az abonyi Csokonai utca fás, növényzettel sűrűn benőtt részén február 10-én, szombaton. Bár a tüzet a szakemberek időben megfékezték, a helyieket megosztotta az eset: egyesek felháborodtak, ám az eset közvetlen közelében élők közül nem mindenkit rázott meg az ügy. 

Keddre virradóra felszín alatti vízhálózati csőtörés keletkezett Szolnokon, a Dr. Sarkady László utca és a Tófenék utca kereszteződésénél, a papír- és írószerbolt és a Pertu kocsma között. A Víz- és Csatornaművek Zrt. munkatársai hamarjában nekiláttak a hibafeltárásnak. Ám mivel a Dr. Sarkady László és a Tófenék utca is a keskenységük miatt egyirányú, a munkálatok idejére le kellett zárni a Jókai utcát.

Budapesten, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában látják el határozatlan ideig a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházhoz tartozó, 18 települést érintő gyermekneurológiai szakrendelést, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Egészségügyi Igazgatási Főosztályának nemrég megjelent kijelölő határozata szerint.

Egy 33 éves, Jászkiséren élő, lakcím nélküli férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy február 9-én reggel bement egy jászkiséri családi ház udvarára és a melléképületből elvitt egy 25 literes tejeskannát. A sértett tetten érte a tolvajt, aki elszaladt. A rendőrök a bejelentést követően elfogták, majd előállították a férfit a helyi rendőrőrsre. 

Február 16-án pénteken, továbbá február 19-én hétfőn, 20-án kedden és 21-én szerdán gallyazási munkálatokat végeznek a szolnoki Dózsa György utcában. A munkálatok ideje alatt korlátozzák a parkolást, illetve a felsorolt napokon teljes hosszában lezárják a Dózsa György utcai útszakaszt reggel 8 és délután 15 óra között.

Szolnokon, a Kertvárosban immár hagyomány, hogy – ahogy a legtöbb ünnephez kötődően – a farsangi időszakban összejönnek és mulatozással jelzik a télnek, hogy ideje szedelőzködnie. A minapi farsangi programon mindent megtettek a városrészben élők, hogy szép lassan érkezzen a tavasz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában