Összefoglaló

2023.12.23. 21:30

Még lehet fehér karácsony a Jászkunságban – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Olvasóink áprilisban leginkább arra voltak kíváncsiak, amikor az abonyi balesetben kirepült a sofőr az autójából. Hírt adtunk arról, hogy egy férfi a Tiszába ugrott, az eset tragikus véget ért.

Erős szél miatt adtak ki riasztást. Széllökések is előfordulhatnak.

Van aki már egy hónappal előtte feldíszítette a fát, akad olyan is aki külföldre utazott ünnepi hangulatot keresni. Cikkükben összeszedtük, hogyan hangolódnak a sztárok a karácsonyra.

Hősként küzd a gyógyulásáért Zsebibaba, elhunyt a Szolnoki Szigligeti Színház egykori kiváló színművésze – többek között ezek is szerepeltek április legolvasottabb hírei között.

A Zagyván már apadás figyelhető meg, de a Hortobágy-Berettyón még elsőfokú a készültség.

Az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Kenderesi Mezőgazdasági Technikum, Szakiskola és Kollégium szakács tanulói az elmúlt hónapokban több megmérettetésen vettek részt sikerrel - tudtuk meg Kerepesi Pál szakoktatótól.

Különleges, fényes program várta péntek este az érdeklődőket a szolnoki Kossuth téren felállított Adventi Faluban. Kerékpár segítségével hozhatták működésbe a város karácsonyfájának világítását.

Számos egyházi hagyomány és népszokás fűződik a várakozás ünnepköréhez, vagyis az adventi időszakhoz. Kevesen tudják azonban, hogy miként terjedt el környezetünkben az ünnep legfontosabb éke: a koszorú és a négy gyertya. Erről, valamint az adventhez köthető hiedelmekről beszélgetett Gecse Annabella szolnoki néprajzkutatóval a Szoljon Podcast következő adásában Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő.

Ünnepekkor is oda lehet figyelni a megfelelő táplálkozásra. Pintér-Dezső Mária segít megtalálni az aranyközéputat.

Minden év vége előtt gyűjtést szervez a hajléktalanoknak, hogy szebbé tegye számukra az ünnepi időszakot. Ahmadné dr. Labanics Éva missziója a másokon való segítés.

Legtöbben otthonukban töltik az ünnepeket, a balesetek döntő része pedig lakásunkban, a konyhában, fürdőszobában történik. Így ebben az időszakban méginkább figyelnünk kell, mit, hogyan teszünk. Ha baj történik, gyorsan és okosan kell cselekednünk.

Szombat délután gyújtották meg a negyedik adventi gyertyát Szolnokon a Kossuth téren.

Felcsillant a remény szombat délután, amikor esni kezdett a hó.

Hangulatos karácsonyi műsor is színesítette a közösségi rendezvényt.

Két helyszínen is adventi ünnepséget tartottak Tiszavárkonyban, Szőlőbe kivilágított járművekkel utaztak át a proram résztvevői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában