Összefoglaló

2024.03.20. 21:10

Letették a Szolnoki Szakképzési Centrum új épületének alapkövet – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Ellenőrök járják végig a jászkunsági gyermekvédelmi intézményeket. A hatóság az intézmények harmadába már bekopogtatott, ahol bűncselekményt gyanítanak, haladéktalanul feljelentést tesznek.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Elsőre megúszta, másodjára már nem a letartóztatást az a 28 éves helyi férfi, aki tokkal-vonóval mindent vitt, amit csak tudott az elmúlt két hónapban különböző törökszentmiklósi ingatlanokból.

A vidéki futball fontosságára hívja fel a figyelmet a Tiszazugi Földrajzi Múzeum legújabb tárlata. Hátsó füves címmel rendeztek be fotókiállítást a napokban, mely május elejéig látható.

Súlykorlátozást vezetnek be a Szolnok és Jászberény környéki települések közútjain. Cél, hogy az érintett települések közúthálózatáról visszaszorítsák az elmúlt időben megnövekedett tranzit jellegű teherforgalmat.

Az MVM OTSZ Zrt. szolnoki ügyfélszolgálata a Thököly útról tette át a székhelyét Szolnok belvárosába.

Tavaly került a könyvesboltok polcaira Jakupcsek Gabriella ötödik kötete. A napos B-oldal, avagy van élet a 40 után hamar népszerű lett.

Ébredezik a természet a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Tiszakürti Arborétumában. A dongók döngicsélnek a virágok körül. Az első tavaszköszöntő növények kibújtak, csak remélni lehet, hogy az előrejelzett fagy nem okoz nagyobb kárt.

Balesetek, elfogások: mozgalmasan telt a jászkunsági rendőrök elmúlt napja is.

A Kossuth téri szökőkút-rendszer beüzemelésére várhatóan májusban kerül sor.

Döntött a településvezetés: a városüzemeltetési cég vezetőjét bízták meg azzal, hogy pontot tegyen a Tiszaligeti Strand régóta húzódó átépítésére.

Az energiapiac magyarországi helyzete, energiaárak, energiahatékonysági- és költségmegtakarítási megoldások – többek között ezekről esett szó tegnap egy Besenyszögön rendezett energetikai fórumon. Az eseményen polgármesterek, az MVM szakemberei, valamint az illetékes minisztérium és a térség képviselői beszélgettek a lehetőségekről, az előremutató kérdésekről.

Dr. Erdős Sándor orvos, a Technológiával az Egészségért Közhasznú Alapítvány (OncoVR) alapítója a 30 legsikeresebb magyar fiatal között szerepel a Forbes magazin listáján. A szolnoki kötődésű szakember missziójának tartja, hogy összekösse a technológiát a gyerekek egészségügyi ellátásával, a daganatos kicsikért is dolgozik.

Egy véletlennek köszönhetően kábítószergyanús anyagot és több mint egymillió forintot találtak egy újszászi férfinél a rendőrök. A nyomozók azt gyanítják, hogy a lebukott férfi drogkereskedő, ezért őrizetbe vették.

A Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola új tanműhelyének szerda délutáni alapkőletételi ünnepségével kezdődött annak a projektnek a megvalósítása, melynek keretében több mint hatmilliárd forintból fejlesztik Szolnok és térsége szakképzőrendszerét.

Nagyszínpadi bemutatóra készül a Szolnoki Szigligeti Színház társulata, az új darab egyik próbáján fotóriporterünk is ott lehetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában