Összefoglaló

2023.12.26. 21:55

Karácsony első napján is volt dolguk a jászkunsági tűzoltóknak– a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Augusztusvégén írtunk arról, hogy vármegyénkben az Alföldi Farkasok Kézilabda Egyesület jóvoltából is nevelik a sportág utánpótlását. A klub több mint hat esztendeje működik, a bázis iskoláik a szandaszőlősi, a szajoli és a rákóczifalvai intézmények. Legutóbb lányok képzéséről versenyeztetéséről volt szó, kíváncsiak voltunk, hogy a szajoli U14 és 15-ös fiú csapatok, hogyan zárták az őszi szezont az NB II.-es területi bajnokságban.

Autó égett a 32-es főúton. Szolnok határában volt szükség tűzoltói beavatkozásra.

Közlekedési baleset történt a 34-es főúton. Árokba hajtott egy autó Fegyvernek közelében.

Autisták és fogyatékkal élők napközi otthona épül a szolnoki Vércse úton.

Nagy megdöbbenéssel olvastuk a híreket, hogy katonai gyakorlat közben zuhant le egy helikopter Horvátországban, a roncsok között három holttestet találtak. Kövekkel dobáltak meg autókat jászsági fiatalok, ügyük végére közel másfél év alatt került pont. A rendőrök egy jászladányi fiatalt kaptak el, tizennyolc rendbeli lopást bizonyítottak rá.

A projekt keretében a Tiszaligetben található csónakázó-tó meder- és partrendezése, vízszint-szabályozása, és teljes rekonstrukciója valósul meg.

Karácsony első napján is volt dolguk a tűzoltóknak. A Jászkunságban szerencsére nem kellett túl sokszor vonulniuk.

Megtanulják, hogyan lehet újjá varázsolni a régi vagy megunt bútorokat.

Az újabb húsz esztendőre kötött szerződés értelmében a megszokott rend szerint üzemel tovább az általános iskola Szászbereken.

Az aikido az ellent nem állás művészete. Talán első olvasásra furcsának tűnik, de ezt jelenti ez a japán harcművészet, melyben a nem a mások felett aratott győzelem a lényeg, hanem az önmagunk- és gyengeségeink felett aratott diadal. Hogy hogyan érhető el a szeretetteljes életenergia útján a megvilágosodás, arról Dombai József, szolnoki aikido mester beszélt a Szoljon.hu podcastjében Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő.

A Kisköre-felső vízmércén mért 638 centiméteres vízállásnál a Kötivizig megkezdte a duzzasztást a Kiskörei vízlépcsőnél.

Megszüntette a hálapénzt elfogadó orvos munkaviszonyát a Hetényi kórház, elhunyt a Jászberény fiatal kosárlabdázója – többek között ezek is szerepeltek július legolvasottabb hírei között.

Több, mint 180 parkoló és 22 garázs is épül majd a törökszentmiklósi Piramis Centerhez – ez derül ki az elkészült tervekből, melyet a kivitelező már be is nyújtott az illetékes hatóságnak.

A jászberényi születésű Szappanos Pétert februárban még kitették a kieső Honvéd NB I.-es keretéből, ám az év végére őszi bajnok lett a Pakssal, a nemzeti együttessel pedig kijutott az Európa-bajnokságra. Az egyszeres magyar válogatott labdarúgó értékelte a 2023-as esztendőt.

Bár a legtöbb településen az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően sikerült megoldani a korábbi belvízproblémákat, akadnak még olyan utcák, terek, melyek az elmúlt hetek esőzései miatt víz alá kerültek. Az ilyen havária helyzeteket a közfoglalkoztatottak bevonásával próbálják megoldani az önkormányzatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában